Mindervaliden

2014-02-04 15.39.54

Indien u fysiek niet in staat bent om een auto op een gebruikelijke wijze te besturen, kunnen wij u misschien helpen. Wij hebben de beschikking over een Toyota Auris Full Hybrid met automatische gangwissel oftewel een automaat. Deze auto is uitgevoerd met een CVT-bak. Dit staat voor "continue variable transmissie" oftewel het aloude DAF-systeem. Met een zeer geringe beweging kan deze automaat in de rijstand geschakeld worden. Dit kan met een pookje rechts van u. Dit pookje werkt d.m.v. sensoren. Er is dus geen kracht voor nodig. De remmen zijn zeer gevoelig en krachtig. Ook hier is geen fysieke kracht nodig om het rempedaal te bedienen. Het gaspedaal kan van rechts naar links verplaatst worden. Dit wordt gebruikt bij clienten die als gevolg van bv. een herseninfarct een uitval van de rechterkant van hun lichaam hebben. Wij leren ze dan om te schakelen naar bediening met de linkervoet. De auto heeft een hogere zithoogte dan gebruikelijk waardoor het voor mensen die slecht ter been zijn makkelijker instappen is. Met name voor mensen met een hogere leeftijd is dit ideaal.
Deze auto heeft ook een segmentgashandle plus (demontabel) handbediende rem, zodat ook minder-validen zonder beenfunctie (weer) kunnen leren rijden. Tevens is er een rechtsbediende richtingaanwijzer beschikbaar.

Voor clienten die hun hoofd niet meer makkelijk kunnen draaien, hebben we een zogenaamde panorama-binnenspiegel beschikbaar. Hiermee vervallen de dodehoeken en is alles zichtbaar via de binnenspiegel.

toyota1

CBR: Met een handicap veilig acher het stuur. (klik hier)

 

mindervaliden

Geef een antwoord